mandag 14. september 2015

Løkmarmelade

Du trenger:

8 løk, du kan også bruke rødløk som gir en mer delikat farge
6 ts olivenolje
3ts malt spisskummen
3 ts fersk, finhakket fennikel
6 ss hvitvinseddik
1,5 dl balsamicoeddik
10 ss urafinnert rårørsukker

Dette holder til 3 små syltetøyglass, og du kan gjerne bruke økologiske eller selvdyrkede ingredienser :) Glassene steriliserer du ved å sette de nyvasket i stekeovnen og sette den på 100 grader. La de stå i 30 minutter, så tar du de ut når du skal fylle de med ferdig marmelade :) Husk å bruke et rent kjøkkenhåndkle da glassene er veldig varme!

Slik gjør du:

Skjær løken i tynne skiver, og stek den i jerngryte, eller stor stekepanne, sammen med olje og krydder. Når løken begynner å få en gylden farge og du merker den blir myk, kan du tilsette sukker og eddik og la det surre på middels varme. La marmeladen stå og godgjøre seg til alt sukkeret er oppløst og eddiken er kokt inn.



Her begynner løken å få en gylden farge...
...og her er sukker og eddik tilsatt,
så nå skal den stå å putre på middels varme :)
Hvis du ønsker å bruke marmeladen med en gang kan du nå bare la den avkjøles og sette den i kjøleskapet, men da er holdbarheten ca en uke... Men ønsker du å ha til utover vinteren, så fyller du på varme glass :)

Når du har tatt ut de varme glassene fra ovnen, så fyll de nesten opp til kanten før du skrur på lokket. Sett de gjerne opp ned under avkjølingen, da er det lettere å se om lokket er skrudd godt nok på :)

Så er det bare å glede seg til deilig løkmarmelade ved siden av god mat gjennom vinteren :)


Her har jeg løkmarmelade ved siden av stekt kyllinglår
og ovnstekte poteter :P Yummie!!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar