onsdag 2. september 2015

Fermenterte gulrøtter rett fra hagen :)

Til dette trenger du ett glass eller to med lokk på rundt 1 liter, ca 1 kg gulrøtter, ca 1 ss ingefær og 1 ss havsalt.
Her har jeg hentet meg gulerøtter fra hagen :)

Vask gulerøttene for jord før du setter i gang, men de skal ikke skrelles. Skrelles de fjerner du de naturlige bakteriene som starter melkesyregjæringen.

Bruk et rivjern og rasp alle gulerøttene i en bolle. Når de er ferdig raspet river du en bit ingefær, ca 1 ss når det er ferdig revet, og deretter tilsetter du ca 1 ss med havsalt. Dette blandes godt, og så skal du presse saften/vannet ut av gulerøttene. Press det godt ut, og når du er ferdig legger du den pressede blandingen over i ett eller to rene glass du har stående klare. La det være igjen godt med plass på toppen, jeg kunne med fordel hatt litt mer luft på den dere ser på bildet, og helt til slutt heller du væsken fra gulrotblandingen over i glasset.

La glasset stå 2-5 dager på kjøkkenbenken, og du kan smake på den fra dag 2. Når det ikke smaker salt av den lenger kan du sette den i kjøleskapet.


...jeg liker norgesglass, så de brukes til så mangt!
Dette er noe som bedrer seg på smak over tid, så den kan gjerne stå noen måneder før du spiser av den. Om du klarer å holde deg så lenge, da ;)

Min blanding ble mer rosa enn oransje når den var ferdig, da jeg har brukt gulrøtter i forskjellige farger :) ...glemte selvfølgelig å ta bilde av det :(

Det er lett å gjøre et kjapt søk på google når du finner noe du ønsker å fermentere, men jeg har funnet litt inspirasjon til fermentering på senseoflife.blogg.no, www.kraftmamma.no og www.altomfermentering.dk

Lykke til!

1 kommentar:

  1. Hei, jeg har laget fermenterte gulrøtter, men gjorde en feil...skrelte de. Kan jeg bare kaste de nå?

    SvarSlett